Книжарница НИСИМ Регистрация  Избрани книги  Покупка  
  Начало » Каталог » Eзотерика » Регистрация  |  Избрани книги  |  Покупка   
Категории
Антикварни книги (94)
Антропология (8)
Археология (8)
Афоризми (6)
Научно-популярна литература (31)
НОВИ КНИГИ (127)
Биографии и мемоари (102)
География (5)
Детска литература (26)
Етнология, фолклор (9)
Езиково обучение, речници (10)
Eзотерика (7)
Есеистика (13)
Естествени науки (5)
Записи на CD (2)
Здравна и медицинска литература (5)
Изкуство (11)
Изкуствознание (30)
Икономика-> (41)
История-> (164)
Кино (3)
Компютърна литература
Кулинарна литература (3)
Културология (8)
Лингвистика (4)
Литературознание (32)
Музика (1)
Образование
Периодични издания (18)
Пиеси (55)
Поезия (103)
Политология (46)
Психология-> (78)
Публицистика (21)
Пътешествия и пътеписи (20)
Религии и духовност-> (20)
Самоусъвършенстване (7)
Социология (27)
Справочници и енциклопедии (4)
Театрознание (8)
Философия-> (118)
Художествена проза-> (655)
Чуждоезична литература (19)
ДРУГИ (37)
Новини Напред
Рудолф Рокер - Национализъм и култура, том 2
Рудолф Рокер - Национализъм и култура, том 2
7,00 лв.
Бързо търсене
 
Използвайте ключови думи за да откриете книгата, която търсите.
Разширено търсене
Информация
Кои сме ние
Доставка
Защита на личните данни
Общи условия
Свържете се с нас
Често задавани въпроси
Луи Повел, Жак Бержие - Утрото на магьосниците • Въведение във фантастичния реализъм 25,00 лв.• Странна книга, разкриваща моменти от човешката история от необикновен ракурс. Плод на сътрудничеството между два неистови, жадни за знание интелекта. Луи Повел е роден през 1920г. в Париж, създател на популярната организация „Работа и култура" веднага след войната, заедно с видните интелектуалци Жан Луи Баро, Жан Вилар, Андре Базен и др., дългогодишен главен редактор наинтелектуалния Всекидневник „Комба". Сприятелява се с Албер Камю, заедно с него и с Олдъс Хъксли издават политически памфлет. Повлиян е от индуизма в младите си години, а впоследствие от „гуруто" на звездите от запада Гурджиев. След напускането на Гурджиев следва истински ползотворното му сътрудничество с един „бял лама" в джунглите на Париж, какъвто е Жак Бержие. Бержие представлява своеобразно явление - герой от френската съпротива, химик, добре запознат с разработките на немските учени по време на войната, човек, имащ секретно досие, надарен с феноменална свръхчовешка памет, с дълбоки връзки в съвременни тайни общества от наследници на розенкройцерите, действащи алхимици и окултисти, откъдето черпи сведения, недостъпни за обикновения читател.

Книгата е издадена през 1968 година и е уникален хибрид между история и мистика, авторите я наричат фантастичен реализъм заради преплитането на реалните исторически събития и невидимите, духовни тенденции, които те проследяват отвъд тях. Мирча Елиаде представя „Утрото на магьосниците" така: „Тя е любопитна смесица от популярна наука, окултизъм, астрология, научна фантастика и спиритически техники. Но има нещо повече. Макар и негласно, книгата има претенцията да открие безброй тайни за живота - за нашата Вселена, за Втората световна война, за изчезналите цивилизации, за страстта на Хитлер към астрологията, и т.н."

Книгата излиза с голямо закъснение на българския пазар, което прави някои от постановките й остарели, някои демодирани, и все пак тя е едно увлекателно пътуване във фантастичното, което авторите търсят вярвайки, че зад простата видимост съществува сложна невидимост.

• Журналистът и философ Луи Повел и инженер-химикът и разузнавач Жак Бержие дръзко разрушават представите ни за минало и бъдеще и разбулват интересуващи всеки от нас тайни: за древните цивилизации, за алхимията и безсмъртие­то, за окултните идеи на нацизма, за тайните общества, за мъдреците от Тибет и от Индия... Преведена на повече от 40 езика и превърнала се вече в класика, книгата ни помага да видим уж познатия ни свят през призмата на "фантастич­ния реализъм". Идеален пътеводител към действителност­та на изпълнения с невиждани предизвикателства XXI в.! Във френския бестселър "Утрото на магьосниците" Луи Повел и Жак Бержие описват „открито съзакля­тие" от интелигентни личности, трансформирани от вътрешните си открития. Възможно ли е членове­те на тази общност да са съвременните носители на езотеричната мъдрост на много поколения? И дали те днес не правят достъпни за нас тайните традиции на алхимиците и розенкройцерите? Мерилин Фъргюсън, „Съзаклятието Водолей" Повел и Бержие промениха мисленето на стотици хиляди обикновени хора, които до срещата си с техния шедьовър не се замисляха, че живеят сред живи митове и легенди. Мирча Елиаде

Артикулът е добавен в нашия магазин на петък, 18 ноември, 2016.
Мнения
Регистрация
E-mail адрес:


Парола:
(забравена парола)Ако не сте регистриран клиент,
можете да се регистрирате тук
Избрани книги Напред
няма избрани
Информация за издателството
Други книги
Известия Напред
СъобщениеИзпращайте ми известия  Луи Повел, Жак Бержие - Утрото на магьосниците • Въведение във фантастичния реализъм
Изпрати съобщение на приятел
 
Изпрати съобщение на свой познат за тази книга.
Валути
Връзки
LitClub

Copyright © 2003 - 2007 Nissim Books
Книги за деца | Книги за деца | Книги за деца | Книги за деца | Книги за деца