Книжарница НИСИМ Регистрация  Избрани книги  Покупка  
  Начало » Каталог » Eзотерика » Регистрация  |  Избрани книги  |  Покупка   
Категории
Антикварни книги (94)
Антропология (8)
Археология (8)
Афоризми (6)
Научно-популярна литература (31)
НОВИ КНИГИ (127)
Биографии и мемоари (102)
География (5)
Детска литература (26)
Етнология, фолклор (9)
Езиково обучение, речници (10)
Eзотерика (7)
Есеистика (13)
Естествени науки (5)
Записи на CD (2)
Здравна и медицинска литература (5)
Изкуство (11)
Изкуствознание (30)
Икономика-> (41)
История-> (164)
Кино (3)
Компютърна литература
Кулинарна литература (3)
Културология (8)
Лингвистика (4)
Литературознание (32)
Музика (1)
Образование
Периодични издания (18)
Пиеси (55)
Поезия (103)
Политология (46)
Психология-> (78)
Публицистика (21)
Пътешествия и пътеписи (20)
Религии и духовност-> (20)
Самоусъвършенстване (7)
Социология (27)
Справочници и енциклопедии (4)
Театрознание (8)
Философия-> (118)
Художествена проза-> (655)
Чуждоезична литература (19)
ДРУГИ (37)
Новини Напред
Бил Брайсън - Кратка история на почти всичко
Бил Брайсън - Кратка история на почти всичко
23,00 лв.
Бързо търсене
 
Използвайте ключови думи за да откриете книгата, която търсите.
Разширено търсене
Информация
Кои сме ние
Доставка
Защита на личните данни
Общи условия
Свържете се с нас
Често задавани въпроси
Луи Повел, Жак Бержие - Утрото на магьосниците • Въведение във фантастичния реализъм 25,00 лв.• Странна книга, разкриваща моменти от човешката история от необикновен ракурс. Плод на сътрудничеството между два неистови, жадни за знание интелекта. Луи Повел е роден през 1920г. в Париж, създател на популярната организация „Работа и култура" веднага след войната, заедно с видните интелектуалци Жан Луи Баро, Жан Вилар, Андре Базен и др., дългогодишен главен редактор наинтелектуалния Всекидневник „Комба". Сприятелява се с Албер Камю, заедно с него и с Олдъс Хъксли издават политически памфлет. Повлиян е от индуизма в младите си години, а впоследствие от „гуруто" на звездите от запада Гурджиев. След напускането на Гурджиев следва истински ползотворното му сътрудничество с един „бял лама" в джунглите на Париж, какъвто е Жак Бержие. Бержие представлява своеобразно явление - герой от френската съпротива, химик, добре запознат с разработките на немските учени по време на войната, човек, имащ секретно досие, надарен с феноменална свръхчовешка памет, с дълбоки връзки в съвременни тайни общества от наследници на розенкройцерите, действащи алхимици и окултисти, откъдето черпи сведения, недостъпни за обикновения читател.

Книгата е издадена през 1968 година и е уникален хибрид между история и мистика, авторите я наричат фантастичен реализъм заради преплитането на реалните исторически събития и невидимите, духовни тенденции, които те проследяват отвъд тях. Мирча Елиаде представя „Утрото на магьосниците" така: „Тя е любопитна смесица от популярна наука, окултизъм, астрология, научна фантастика и спиритически техники. Но има нещо повече. Макар и негласно, книгата има претенцията да открие безброй тайни за живота - за нашата Вселена, за Втората световна война, за изчезналите цивилизации, за страстта на Хитлер към астрологията, и т.н."

Книгата излиза с голямо закъснение на българския пазар, което прави някои от постановките й остарели, някои демодирани, и все пак тя е едно увлекателно пътуване във фантастичното, което авторите търсят вярвайки, че зад простата видимост съществува сложна невидимост.

• Журналистът и философ Луи Повел и инженер-химикът и разузнавач Жак Бержие дръзко разрушават представите ни за минало и бъдеще и разбулват интересуващи всеки от нас тайни: за древните цивилизации, за алхимията и безсмъртие­то, за окултните идеи на нацизма, за тайните общества, за мъдреците от Тибет и от Индия... Преведена на повече от 40 езика и превърнала се вече в класика, книгата ни помага да видим уж познатия ни свят през призмата на "фантастич­ния реализъм". Идеален пътеводител към действителност­та на изпълнения с невиждани предизвикателства XXI в.! Във френския бестселър "Утрото на магьосниците" Луи Повел и Жак Бержие описват „открито съзакля­тие" от интелигентни личности, трансформирани от вътрешните си открития. Възможно ли е членове­те на тази общност да са съвременните носители на езотеричната мъдрост на много поколения? И дали те днес не правят достъпни за нас тайните традиции на алхимиците и розенкройцерите? Мерилин Фъргюсън, „Съзаклятието Водолей" Повел и Бержие промениха мисленето на стотици хиляди обикновени хора, които до срещата си с техния шедьовър не се замисляха, че живеят сред живи митове и легенди. Мирча Елиаде

Артикулът е добавен в нашия магазин на петък, 18 ноември, 2016.
Мнения
Регистрация
E-mail адрес:


Парола:
(забравена парола)Ако не сте регистриран клиент,
можете да се регистрирате тук
Избрани книги Напред
няма избрани
Информация за издателството
Други книги
Известия Напред
СъобщениеИзпращайте ми известия  Луи Повел, Жак Бержие - Утрото на магьосниците • Въведение във фантастичния реализъм
Изпрати съобщение на приятел
 
Изпрати съобщение на свой познат за тази книга.
Валути
Връзки
LitClub

Copyright © 2003 - 2007 Nissim Books
Книги за деца | Книги за деца | Книги за деца | Книги за деца | Книги за деца